Vilja Eerika, Taiwanin oppilaskoti ja kolmas tapaus

Share |

Sunnuntai 7.4.2013 klo 6:56 - Johannes Remy


Kaksi lasten kaltoinkohteluun liittyvää skandaalia on viime aikoina noussut esiin Suomessa. Ensimmäinen on 8-vuotiaan Vilja Eerikan murhan oikeudenkäynti, toinen viime viikolla ilmestynyt Janne Villan kirja Hengellinen väkivalta, joka nostaa uudelleen esiin Suomen Lähetysseuran Taiwanin oppilaskodissa tapahtuneen jäjestelmällisen lasten seksuaalisen hyväksikäytön. Kirjoitan tänään myös kolmannesta tapauksesta, erään lastenlääkärin psykiatrisesta pakkohoidosta ja Suomelle tämän johdosta langetetusta Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen tuomiosta. Viimeksi mainittu tapaus ei ole Suomessa skandaali, vaikka sen pitäisi olla.

[Kirjoitus jatkuu alla olevan linkin alla]Avainsanat: rikollisuus, lapsen oikeudet, Markku Stenberg


Kommentit

11.7.2013 7:37  ulla

Kiitos näiden asioiden muistissa pitämisestä. Rikokset ovat rikoksia vanhentuneinakin! Välinpitämättömät ja virkavirheitä tahallaan tekevät viranomaiset pitäisi erottaa viroistaan.

7.2.2016 11:06  heidi

Yritin etsiä tuota EIT sivuston linkkiä, mutta sitä ei löytynyt. Onko tekstissäsi virhe. Juttu kuulostaa niin uskomattomalta, että olisi kiva lukea alkuperäinen.

16.2.2016 12:46  Johannes Remy

http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-111938

Pahoittelen sekaannusta. Tässä on suora linkki EIT:n tuomiolauselmaan. Jos se ei toimi, voit kopioida sen osoiteriville. Korjasin linkin myös itse blogitekstiin, missä se nyt toimii. Totta joka sana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini