Tavoitteena ilmainen joukkoliikenne

Share |

Maanantai 20.10.2008 klo 21.08 - Johannes Remy


 

Liikenteen sujuvuus ja maailmanlaajuinen ilmastonmuutos ovat molemmat hyviä perusteita politiikalle, jolla pyritään joukkoliikenteen käytön lisäämiseen ja yksityisautoilun vähentämiseen. Ruuhka-aikana Helsingin vilkkaimmat liikenneväylät valitettavasti tuovat mieleen Moskovan, joka on kyllä hieno kaupunki, muttei voi ylpeillä sujuvasta liikenteestään.

Joukkoliikenteen on mielestäni oltava ilmaista. Koska en ylipäätään pidä asioiden kieltämisestä, tahdon ensin tarjota henkilöautojen käyttäjille tätä porkkanaa mieluummin kuin ruuhkamaksuja. Jos ilmainen tai huomattavasti halvennettu joukkoliikenne ei vähennä yksityisautoilua, ruuhkamaksut voi ottaa käyttöön.

Ilmainen joukkoliikenne maksaa. En rakasta veroja, mutta olen valmis korottamaan niitä, jos korotus mahdollistaa ilmaismatkat.

Ymmärrän toki, jos ilmaispalvelu voi joukkoliikenteen käytännön toteutuksesta vastaavista vaikuttaa pelottavalta uudistukselta. Pahimmassa tapauksessa se saattaisi johtaa palvelutason heikkenemiseen ja jokavuotiseen varojen anelemiseen valtuustolta. Ilmainen joukkoliikenne on kuitenkin mahdollista toteuttaa laskematta palvelutasoa siten, että HKL saa käyttöönsä sille pitkäksi

 

 

Avainsanat: joukkoliikenne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini